Jadłospis
JADŁOSPIS | |||
13.10.2025 -17.10.2025 | |||
DATA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 13.10.2025 | Chleb wiejski(gluten)z masłem(mleko)pasta ze słonecznika i pomidorów, ogórek, kawa zbożowa(gluten) na mleku | Chleb graham(gluten)z masłem(mleko),szynka z indyka papryka kolorowa, herbata owocowa | ZUPA– z soczewicy z grzankami i kiełbaską na wywarze mięsno-warzywnym(seler)zielona pietruszka II DANIE- racuchy z bananem i polewą jogurtową(mleko), kompot, melon |
WTOREK 14.10.2025 | Chleb pszenno- żytni (gluten) z masłem(mleko),pasta jajeczna, pomidor, szczypiorek, kawa Inka(gluten) na mleku | Jogurt naturalny (mleko) z ananasem, brzoskwinią, granolą owocową(gluten, orzech) wafle ryżowe | ZUPA-grysikowa (gluten) warzyw na wywarze mięsno-warzywnym(seler)zielona pietruszka II DANIE-potrawka z kurczaka(gluten, mleko)ziemniaki z masłem(mleko)sałata lodowa z jogurtem(mleko), kompot, jabłko |
ŚRODA 15.10.2025 | Bułka graham(gluten)z masłem(mleko)serek z śmietankowy(mleko), pomidorki koktajlowe, sałata, herbata owocowa | Chałka(gluten)z masłem(mleko)marchewka do zgryzu, kakao na mleku | ZUPA– brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z makaronem(gluten, jajo)śmietaną(mleko)zieloną pietruszką, II DANIE-filet z indyka panierowany(gluten, jajo)ziemniaki, surówka z marchewki i ananasa z jogurtem(mleko) kompot, |
CZWARTEK 16.10.2025 | Chleb pszenno-żytni((gluten)z masłem(mleko)pasta z fasolki białej i tuńczyka , ogórek kiszony, kawa zbożowa(gluten)na mleku | Kisiel truskawkowo-malinowy(wyrób własny)z polewą jogurtową(mleko)wafle ryżowe | ZUPA-koperkowa z ryżem(gluten) na wywarze mięsno- warzywnym(seler) z zieloną pietruszką, II DANIE– kolorowy kociołek(schab, seler naciowy, papryka,), kasza bul gur(gluten) kompot, soczek 100% |
PIĄTEK 17.10.2025 | Chleb wiejski(gluten)z masłem(mleko),szynka naturalna wieprzowa, ogórek, szczypiorek, herbat a z cytryną i miodem | Chleb pszenno-żytni(gluten)z masłem(mleko)stół szwedzki(kabanosy drobiowe, ser (mleko) rukola, oliwki, rzodkiewka, ogórek)herbata z cytryną i miodem | ZUPA-krem cukini na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z groszkiem ptysiowym , śmietaną(mleko),zieloną pietruszką, II DANIE– ryż z musem truskawkowo-jogurtowym, kompot, mandarynka |
JADŁOSPIS | |||
06.10.2025 -10.06.2025 | |||
DATA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025 | Chleb pszenno- żytni (gluten) z masłem(mleko),pastą z sera białego(mleko) i pomidora, szczypiorek, kakao na mleku | Budyń śmietankowy(mleko, gluten) z musem owocowym, chrupki kukurydziane | ZUPA- ogórkowa z ryżem na wywarze mięsno- warzywnym(seler) z zieloną pietruszką, II DANIE-makaron penne razowy (gluten)z filetem z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym (mleko) kompot , mandarynka
|
WTOREK 07.10.2025 | Chleb graham( gluten) z masłem(mleko),szynką wieprzową , ogórek świeży, szczypiorek, kawa zbożowa(gluten) na mleku | Weka(gluten)z masłem(mleko)jajko ½ ,dip jogurtowy(mleko)(ogórek, koperek)herbata z cytryną, miodem. | ZUPA– grochowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym(seler),zieloną pietruszką, II DANIE- pampuchy drożdżowe z polewą owocową(mleko, jajo, gluten)kompot, banan |
ŚRODA 08.10.2025 | Chleb pszenno –żytni (gluten) z masłem (mleko), serek Almette śmietankowy, ogórek, kawa Inka na mleku | Koktajl owocowo-warzywny na jogurcie(mleko)pieczywo ciastko owsiane(gluten) | ZUPA- krupnik zabielany z kaszą jęczmienną na wywarze mięsno-warzywnym(seler, mleko, gluten)z zielona pietruszka, II DANIE– bitki w sosie własnym(gluten), ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot, jabłko |
CZWARTEK 09.10.2025 | Weka(gluten)z masłem(mleko)i miodem ,płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, marchewka słupki | Chleb wiejski(gluten)z masłem(mleko)pasta humus z suszonych pomidorów i ciecierzycy(wyrób własny), ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem | ZUPA– krem kalafiorowy z grzankami(gluten) na wywarze mięsno- warzywnym(seler) z zieloną, pietruszką, II DANIE– udziec drobiowy pieczony z warzywami(bataty, cukinia, seler)kompot, gruszka |
PIĄTEK 10.10.2025 | Chleb graham(gluten)z masłem(mleko),polędwica sopocka, rzodkiewka, herbata z cytryną | Weka(gluten)z masłem(mleko)ser żółty salami, papryka kolorowa, szczypiorek, kawa zbożowa(gluten)na mleku | ZUPA– neapolitańska z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z śmietaną(mleko), zieloną pietruszką II DANIE– ryba panierowana(miruna)(gluten, jajo)sałatka z pomidora, ziemniaki, kompot, wafle |
JADŁOSPIS | |||
29.09.2025 -03.10.2025 | |||
DATA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025 | Chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem(mleko),szynka naturalna , pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa(gluten) na mleku | Chleb graham(gluten)z masłem(mleko)stół szwedzki(szynka drobiowa, ser (mleko) rukola, oliwki, rzodkiewka, ogórek)herbata z cytryną i miodem | ZUPA- z soczewicy z grzankami na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z kiełbaską, zieloną pietruszką, II DANIE– ryż z prażonym jabłkiem i polewą jogurtową(, jajo, gluten, mleko),kompot, banan |
WTOREK 30.09.2025 | Chleb graham(gluten)z masłem(mleko) pasta z makreli wędzonej i białego sera(mleko, ryba), papryka kolorowa, kakao na mleku | Jogurt naturalny (mleko) z ananasem, bananem, brzoskwinią, pieczywo chrupkie oliwkowe(gluten)
| ZUPA – jarzynowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym(seler) ze, śmietana (mleko)zielona pietruszka, mleko) z zieloną pietruszką II DANIE– pieczeń rzymska(gluten, jajo)ziemniaki, sałatka z czerwonej kapusty(mleko), kompot, jabłko |
ŚRODA 01.10.2025 | Chleb wiejski(gluten)z masłem(mleko)serek Bieluch naturalny, pomidor malinowy, szczypiorek, kawa zbożowa(gluten)na mleku | Kisiel truskawkowo-malinowy(wyrób własny)z polewą jogurtową(mleko)wafle zbożowe(gluten) | ZUPA– porowa z kaszą jaglaną na wywarze mięsno-warzywnym(seler) śmietana (mleko)zielona pietruszka, II DANIE— sznycel cielęcy (gluten), ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot, śliwki |
CZWARTEK 02.10.2025 | Chleb graham (gluten) z masłem(mleko),jajko krojone, papryka, szczypiorek, kawa Inka(gluten) na mleku | Bułeczka maślana(gluten, mleko) mus owocowy, bawarka(mleko) | ZUPA-krem z dyni z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno- warzywnym(seler) z zieloną pietruszką, II DANIE- paprykarz drobiowy z kaszą(gluten),ogórek kiszony ,kompot, melon |
PIĄTEK 03.10.2025 | Chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem(mleko),polędwica sopocka , ogórek, szczypiorek, kawa zbożowa(gluten) na mleku | Chleb graham(gluten)z masłem(mleko) pasta z tuńczyka i ciecierzycy(ryba), ogórek kiszony, herbata malinowa | ZUPA– pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym(seler, mleko) z zieloną pietruszką II DANIE– makaron kokardka z serem białym(gluten, mleko), kompot, jabłko |
JADŁOSPIS | |||
22.09.2025 -26.09.2025 | |||
DATA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 22.09.2025 | Weka(gluten)z masłem(mleko)i dżem ,płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, marchewka słupki | Chleb graham(gluten) z masłem(mleko),szynka z indyka, papryka kolorowa, bawarka (mleko) | ZUPA– Rosół drobiowo-wieprzowy(seler)z makaronem(gluten, jajo)zieloną pietruszką, II DANIE– gulasz wieprzowy(gluten, jajo)kasza bul gur(gluten), marchewka mini , kompot, śliwki |
WTOREK 23.09.2025 | Chleb pszenno-żytni (gluten)z masłem (mleko)pasta z jajek i kiełbasy, pomidor, szczypiorek, kakao na mleku | Maślanka owocowa(mleko)z kuskusem(gluten) biszkopty(gluten, jajo) | ZUPA– ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z ziemniakami, śmietaną(mleko),zieloną pietruszką, II DANIE-łazanki z kapustą i mięsem (gluten, jajo), kompot, melon |
ŚRODA 24.09.2025 | Chleb wiejski(gluten)z masłem(mleko)pasta humus z suszonych pomidorów i ciecierzycy(wyrób własny), roszponka, kawa Inka(gluten) na mleku | Bułka graham(gluten)z masłem(mleko)serek z gruszką(mleko)(wyrób własny)herbata owocowa | ZUPA- krem brokułowy z grzankami na wywarze mięsno-warzywnym(seler)śmietana (mleko)zielona pietruszka, II DANIE– indyk po meksykańsku(gluten) ryż brązowy, kompot, jabłko |
CZWARTEK 25.09.2025 | Chleb pszenno-żytni (gluten)z masłem(mleko), parówki z szynki, ketchup, ogórek świeży, herbata z cytryną i miodem | Chleb graham(gluten) z masłem (mleko), pastą z fasolki i tuńczyka(ryba) z ogórkiem kiszonym, zieloną cebulką, kawa zbożowa(gluten)na mleku | ZUPA- krupnik zabielany z kaszą jęczmienną na wywarze mięsno-warzywnym(seler, mleko, gluten)z zielona pietruszka, II DANIE– naleśniki z białym serem(mleko, jajo, gluten) i polewą malinową, kompot, banan |
PIĄTEK 26.09.2025 | Chleb wiejski(gluten)z masłem(mleko),serek śmietankowy, szczypiorek, pomidor malinowy, kawa zbożowa(gluten)na mleku | Kisiel truskawkowo-malinowy(wyrób własny)z polewą jogurtową(mleko)wafle ryżowe | ZUPA– koperkowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z śmietaną(mleko), zieloną pietruszką II DANIE -sznycel rybny (miruna)(gluten, jajo)sałata lodowa z pomidorem ,ogórkiem i oliwą, ziemniaki, ,kompot, gruszka |
Podajemy dzieciom do picia wodę górską niegazowana ,,Żywiec Zdrój ‘’
Jadłospis opracowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn.26.07.2016 r.
Wytłuszczonym drukiem zaznaczono składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
ALERGENY WYSTĘPUJACE W POSIŁKACH:
1.Zboża zawierające gluten 8. Orzechy 2. Skorupiaki i produkty pochodne 9. Seler produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu, produkty pochodne 5. Orzechy ziemne (arachidowe) 12. Dwutlenek siarki 6. Soja produkty pochodne 13. Łubin 7. Mleko i produkty pochodne 14. Mięczaki