Jadłospis

JADŁOSPIS

19.05.2024 -23.05.2025

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PONIEDZIAŁEK 19.05.2025

Chleb graham(gluten)z masłem(mleko)serek Bieluch(mleko)pomidorki koktajlowe, sałata, kakao na mleku.

Shake borówkowy(mleko), rożki z różą, orzechy włoskie

ZUPA-jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z ziemniakami śmietaną(mleko),zieloną pietruszką,

 II DANIE- spaghetti bolognese(gluten, jajo)kompot, melon

WTOREK 20.05.2025

Chleb wiejski(gluten)z masłem,(mleko)ser żółty królewski ,pomidor malinowy, szczypiorek, kawa Inka na mleku

Maślanka owocowo-warzywna(banan, truskawka, szpinak)mleko, wafle ryżowe

ZUPA– porowa z kaszą jęczmienną(gluten) na wywarze mięsno-warzywnym(seler)zielona pietruszka                                                            II DANIE- sznycelki cielęce(gluten, jajo)ziemniaki, mizeria z jogurtem(mleko), kompot, arbuz

 ŚRODA 21.05.2025

Weka(gluten) pasta ze słonecznika z pomidorami, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku,

 

Chleb graham(gluten)z masłem(mleko)stół szwedzki(szynka drobiowa, ser (mleko) rukola, oliwki, papryka kolorowa)herbata owocowa różne smaki

ZUPA-  pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym(seler) z ryżem śmietaną(mleko),zieloną pietruszką,

 II DANIE– kluski leniwe(mleko, jajo, gluten)okraszane masłem(mleko)i bułką pszenną(gluten)kompot, jabłko

CZWARTEK 22.05.2025

Bułka wieloziarnista(gluten)z masłem(mleko)i dżemem ,płatki owsiane(gluten) na mleku, herbata owocowa, kalarepka

Kisiel truskawkowo-malinowy(wyrób własny)z polewą jogurtową(mleko)biszkopty(gluten, jajo)

   ZUPA– Krem z białych warzyw z grzankami(gluten)na wywarze mięsno-warzywnym  ze śmietaną(mleko) zieloną pietruszką,    

II DANIE– pulpety drobiowe w sosie koperkowym (gluten, mleko)ziemniaki, marchewka mini, kompot, gruszka

 

 PIĄTEK 23.05.2025

Chleb pszenno-żytni(gluten)z masłem(mleko),szynka wieprzowa ze spichrza, ogórek , kawa Inka na mleku

Chleb graham(gluten)z masłem(mleko) pasta z tuńczyka i ciecierzycy, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem

ZUPA-z soczewicy z ziemniakami i kiełbaską  na wywarze mięsno-warzywnym(seler),zieloną pietruszką,                                                   II DANIE– ryż z musem owocowo-jogurtowym(mleko), kompot, banan