Jadłospis

Jadłospis

 Jadłospis 22-25.04.2025

 

 

JADŁOSPIS

22.04.2025 -25.04.2025

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PONIEDZIAŁEK 21.04.2025

—————————–

——————————————

————————————–

WTOREK 22.04.2025

Chleb graham(gluten)z masłem(mleko),kiełbasa podsuszana   żywiecka, ogórek, kawa zbożowa(gluten)na mleku

Weka(gluten) nutella z daktyli (wyrób własny), marchewka do zgryzu, herbata owocowa

ZUPA–  z soczewicy z ziemniakami i kiełbaską na wywarze mięsno- warzywnym(seler) ,zielona pietruszka                                        II DANIE-makaron z serem białym okraszany bułką pszenną(gluten, jajo), kompot, banan

 ŚRODA 23.04.2025

Chleb pszenno-żytni(gluten)z masłem(mleko)pasta jajeczna, pomidor, szczypiorek, kakao na mleku

Kasza manna(gluten)na mleku z sosem truskawkowo-bananowym, pałeczki kukurydziane

ZUPA– z fasolki szparagowej na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z makaronem(gluten, jajo)śmietaną(mleko) zieloną pietruszką,

 II DANIE– bitki wieprzowe ze schabu(gluten),ziemniaki z masłem(mleko),buraczki zasmażane, kompot, jabłko

CZWARTEK 24.04.2025

Chleb graham(gluten)z masłem(mleko),polędwica sopocka, papryka kolorowa, kawa zbożowa(gluten)na mleku

Chleb wiejski(gluten) z  masłem (mleko), pastą z makreli wędzonej(ryba) sera białego (mleko) ,ogórkiem kiszonym,  zieloną cebulką,                                 herbata z cytryną, miodem naturalnym

ZUPA– krem z białych warzyw na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z groszkiem ptysiowym(gluten, jajo)śmietaną(mleko) zieloną pietruszką,                                                  II DANIE– Pierogi z truskawką(gluten, jajo)i jogurtem(mleko)kompot, gruszka

 PIĄTEK 25.04.2025

Chleb wiejski(gluten) z masłem(mleko),pastą z  sera białego(mleko) i pomidora, szczypiorek, kawa inka(gluten) na mleku

Koktajl owocowy na jogurcie naturalnym i kefirze (mleko)z kuskusem(gluten)                                               biszkopty(gluten, jajo)                                                                           

ZUPA-koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym(seler)z ryżem, śmietaną(mleko),zieloną pietruszką,                                                   II DANIE-sznycelki z ryby(miruna)(gluten, jajo)surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki ,kompot, mandarynka

 

 

 

                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

Podajemy do picia wodę górską niegazowaną ,,Żywiec Zdrój’’    


Jadłospis opracowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 26.07.2016r.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczono składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzechy ziemne (arachidowe)
  6. Soja produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler produkty pochodne 
  10. Gorczyca i produkty pochodne 
  11. Nasiona sezamu, produkty pochodne 
  12. Dwutlenek siarki 
  13. Łubin
  14. Mięczaki